Нов закон за вселување: Меркел ги повикува Балканците да живеат и работат во Германија

Германија на почетокот на следната година ќе донесе закон кој треба да го олесни увозот на квалификувани работници надвор од

Read more

Балканците одат на работа во Германија, а Германците заминуваат во Швајцарија

Последниве неколку години голем број на Балканци заминуваат на работа во Германија. Повисоките плати се главна причина што се одлучуваат

Read more

Македонец од Италија со шипка му ги скршил раката и ногата на синот-епилептичар

Триесет и едногодишен македонски државјанин и неговата сестра (27) се под истрага во Италија за малтретирање на малолетно дете. Како

Read more

Комшиите ги чуле криците на Ненад кој ги нашол ќеркичките мртви, полицијата се сомнева во мајката

Шестгодишната Тијана Ѓурасовиќ и нејзината 10-годишна сестра Мија, се пронајдени мртви во нивниот дом во Перт, Австралија. Соседите на ова

Read more