Жителите на Аеродром до Марин: Не го даваме теренот!

Големо „НЕ“ им кажаа жителите на Аеродром на градоначалникот Златко Марин и на Скопје Петре Шилегов за планот за изградба на зграда во дворот на училиштето „Блаже Конески“. Луѓето гневни побараа од градоначалникот таа одлука веднаш да се промени, бидејки како што рекоа тие нема да дозволат во дворот каде има спортски игралишта и се одржува со години настава за децата да никне зграда, На протетстот пред Марин во знак на поддршка излегоа и наставниците од ОУ Блаже Конески

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *