Ова е совршена возрасна разлика за успешна врска!

Резултатите само го потврдија веќе утврденото мислење во нацијата, а формулата за успешна љубовна врска звучи прилично едноставна
Новата студија спроведена на универзитетот Емори во Атланта откри дека разликите во возраста меѓу партнерите имаат големо влијание врз успешноста на врската, пишува Good Hauskiping.

Во студијата во која учествувале 3.000 парови, научниците откриле дека паровите со разлика од пет години имаат 18 проценти поголема веројатност да се распаднат од паровите кои биле врсници.

Тој процент скокнува на 39 проценти, за парови со разлика од 10 години и на неверојатни 95% во случаи кога разликата е 20 години.

Резултатите се чини дека само потврдуваат веќе популарно мислење во нацијата, а формулата за успешна љубовна врска звучи прилично јасна – колку е помала разликата во возраста, толку е поголема шансата за успех, пишува Индекс.

И, ако се прашувате која е идеалната разлика, тие велат дека паровите со само една година постари од една, најверојатно, имаат успешна врска.

Се разбира, како и секогаш во овој случај, постојат исклучоци, кои се само таму за да се потврди правилото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *