Исповеди за Скопјанец: 3 грешки што ги направив како сопруг. Пардон, сега поранешен сопруг

Ако направите некои од овие грешки, можеби сте на добар пат да извлечете жена од вашиот стан и да побарате развод
1. Се здебелив

Ова не е само за неразбирливиот стомак, вишокот на страна, килограмите, туку и да станат мрзливи . Земајќи го сè здраво за готово, почнав да се однесувам како некој што е во брак 30 години.

За мене, бракот ми изгледаше прилично едноставен. Бев убеден дека можам да направам што сакам , но јас бев јасно погрешен. Мислев дека мојата сопруга, Ивон, и јас се венчав, затоа што се дружиме и добро минуваме кога е заедно.
2. Не помогнав да ги платам сметките

Не ме греши, правам пари, никогаш не сум бил невработен. Парите ги донесов во куќата, но ги оставив на нејзините финансии . Гледајќи поблиску сега, тоа беше голема грешка, без оглед колку е одговорна и способна таа.
3. Ги изговорив зборовите, за кои сега се каам

Ништо не може да ја поправи глупоста или навредата што излезе од вашата уста за време на расправијата. Без оглед колку сте лути, не правете го тоа затоа што ќе го жалите до крајот на животот .
Размислете пред да кажете нешто, земете длабок здив, дишете. Залак јазик, одморете се, одете на прошетка, само не кажувајте работи што можат да му наштетат на вашиот партнер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *