ВИДЕО: Македонци во Мелбурн ги запалија знамињата на Грција и Албанија и сликите на Заев и Шекеринска

Околу 50 Македонци кои живеат и работат во Австралија, пред македонскиот конзулат во Мелбурн, ги запалија грчкото и бугарското знаме и фотографиите на Зоран Заев и Радмила Шекеринска.

Скандираа пароли и носеа исклучиво знамиња со Ѕвездата од Вергина. Некои од демонстрантите носеа заштитни маски на лицето.

Знамињата и фотографиите ги полеаа со бензин.

Видео ТУКА!

The Real Macedonian Flag Raising Pt1

Gepostet von ONLY Macedonia, САМО Македонија am Samstag, 7. September 2019

Извор: ako.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *