Виц на денот: Дување

Полицаец сопира кола за проверка.
Од колата излева маж, кој едвај стое на нозе. Полицаецот:

– Опаа, некој убаво се напил, ај дувни малку во апаратот!

Човекот ваде 1000 денара и му ги дава. Полицаецот:

– Така… ај уште еднаш дувни!
Човекот ваде уште 500 денара и му ги дава. Полицаецот:

– Не така слабо бе, дувни посилно, како првиот пат!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *