Виц: Студентката и органот што се зголемува

Полагала студентка по медицина и професорот ја прашува:

– Колешке, кој орган од човековото тело се зголемува до 7 пати при дразба?

– Ха, ха, ха… почнала да се смее студентката

– Колешке, тоа е зеницата на окото, а ха, ха, ха… се зголемува само два пати!