Со овој напиток кажете и збогум на главоболката за 30 минути!

Имате честа главоболка, а не знаете како да ја санирате? Не помагаат ниту медикаментите кои само ја ублажуваат болката?

Треба конечно да ставите крај на проблемот со главоболката, посетите доктор или пробајте со овој наш лековит рецепт кој ќе ве ослободи од главоболката за половина час.

Нутриционистите советуваат да направите домашно кафе без шеќер во кое ќе исцедите пола лимон.

Сигурно веќе се прашувате за оваа интересна кобинација, кафе и лимон….

Па вкусот и не е баш сјаен, но ќе ве ослободи од главоболката за кратко време. Тајната се крие во кофеинот кој ги стеснува крвните садови што значи дека капиларите во мозокот се собираат и со тоа болката исчезнува.

Лековитите дејства на лимунот пред се есенцијалните масла се исто така голема помош за главоболка предизвикана од дигестивни проблеми.

Лимонска киселина, ја претвора киселината во дигестивниот тракт во алкална состојба што значи повисока концентрација на молекули на кислород, кој ја ублажува болката во главата.

Оваа комбинацијата е одличен природен лек против главоболките…. Пробајте и уверете се!