Пратеникот Илија Димовски го честита денот на сесловенските просветители

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ г. Илија Димовски го честита денот на сесловенските просветители и ден за нашата писменост. Денешниот ден Димовски го искористи преку својот Facebook профил со прекрасна слика со Сесловенските просветители св. Крил и Методиј да упати честитка до Македонскиот народ по повод празникот на сесловенските просветители и Македонската писменост.