Оваа задача сите ја решаваат погрешно, ќе ја погодите ли вие?

На прв поглед ова е наједноставната задача која сте ја виделе.

Но, решението кое веднаш ќе го дадете е погрешно.

Добро разгледајте ја задачата и одговорете што треба да стои во квадратчето со прашалник.

Мислите дека одговорот е 6, нели?

Одговорот ви го прикажуваме во продолжение.

Ако возите автомобил требаше лесно да одговорите на оваа задача. На тие кои немаат автомобил сигурно потешко ќе им биде да го најдат одговорот.

Извор:курир