Дете виртуоз на гитара ги освои скопјани: Погледнете како растура малиот

Уличните свирачи се составен дел од секој голем град. Но, она што го има Скопје е уникатно и со тоа не може ама ниту еден друг голем град да се пофали…

Тоа е младиот гитарист кој кога ќе засвири „растура“ и секој би помислил дека свири некој возрасен…

„Ете и нашиов град има нешто вакво неописливо, моќно, магично. Царе, секоја чест, ми го однесе денот во облаци!“, напиша Виктор Петрески во описот на видеото…

Погледнете и слушнете: